עד כמה אפשר?!

דיון מתוך פורום  רפואת עור

04/09/2003 | 23:27 | מאת: שחר

שלום ד"ר יש לי בעיה שיש לי מספר שומות רב על הגוף והם מפריעות לי הפרעה מבחינה אסטטית באופן חמור.מדובר בשומות שנמצאות כבר מספר שנים על גופי והם נבדקות כל תקופה של בערך חצי שנה וכל פעם נאמר לי שהם בסדר לעת עתה.לאחר התיעצות עם הרופא המטפל החלטנו יחד לנסות ולהוריד מספר שומות באמצעות לייזר ועשית ביופסיה לאחר מכן.השומות נמצאו תקינות.הבעיה היא שהתוצאה התבטאה בצלקות שגודלם כפול מזה של השומות המקוריות. לאחר מספר פרסומים שראיתי בעיתון ניגשתי מרפאה שבפרסומת שלה נכתב שיש להם שיטה להורדת השומות ללא צלקות.הטיפול נעשה באמצעות נוזל שגורם להורדת השומות.בקשר לשאלתי לגבי האפשרות לעשות ביופסיה לאחר מכן נעניתי בשלילה כאשר הרופא אומר מנמק את דבריו במספר נימוקים שנשמעים רלוונטים 1)יש לי נסיון רב ואני יכול לזהות מה מסוכן ומה לא 2)הינך יכול ללכת ולהבדק לפני זה אצל רופא של קופת חולים שיתן את חוות דעתו 3)מלונומה היא מחלה יחסית נדירה ולא חלית בה בעבר 4)השומה צריכה להיות סרטנית כבר ברגע ההורדה כדי שבאמת יהיה סיכון להפתחות מלונמה 5)הברירה בידך או שתטופל אצלי או שתישאר אם השומות או שתיראה כמו סלמי חתוך דק6)בכל דבר בחיים יש סיכון צריך רק לקחת אותו בפרופורציה דוקטור אני שואל אותך לדעתך.נראה שלפעמים רופאים לא מבינים כמה האסטטיקה משנה באיחוד לאור הסטיגמות הנפוצות היום,הענין פשוט מדכא!!.

05/09/2003 | 01:15 | מאת: אלמונית

לתופעה שאתה מספר כאן יש שם כלשהו ? לפי הסימפטומים אני חושבת שאני לצערי מזדהה איתך אולי נוכל לעזור אחד לשני

05/09/2003 | 14:41 | מאת: ליה

היי שחר, גם אני סובלת מכעיה של ריבוי שומות ובעבר נעזרתי בליזר להסרה. אני מניחה שזה נורא חשוב מי מסיר את השומות ומבצע את הביופסיה, אני מאוד מרוצה מהתוצאות וממליצה גם לך לנסות להתייעץ עם דר' גינזבורג אלכס מרעננה. שיהיה בהצלחה ליה אגב, מי הרופא או המרפאה שמסירים בעזרת נוזל?

06/09/2003 | 23:25 | מאת:

שלום לך אתה שואל לדעתי- לדעתי לא נכון להסיר שומות בשיטה זו. בברכה מרקוס

07/09/2003 | 00:06 | מאת: שחר

אז יש אלטרנטיבה? האם יש שיטה שתוצאותיה טובות לכולם???