מינוציקלין

דיון מתוך פורום  רפואת עור

04/09/2003 | 19:47 | מאת: נועם

לדוקטור שלום, אני בן 22 וסובל מבעיה לא חמורה של פצעים בפנים. למרות זאת הנושא מאוד מפריע לי ולכן ביקשתי מהרופא לקחת גם כדורים (מינוציקלין) קיבלתי 100 מ"ג כדור פעם ביומיים. השאלות שלי הם כדלכמן: האם ניתן לקחת את הכדורים לשבוע ולהפסיק? האם לאחר הפסקת השימוש בכדורים תהיה התפרצות של אקנה? האם הכדורים האלה באמת באמת עוזרים ? והאם אני צריך לחשוש מתופעות לוואי כאלה ואחרות? לדוקטור, מצטער על השאלות המרובות ומאוד אודה לך אם תוכלי לעזור לי... בהמון תודה והערכה! נועם

06/09/2003 | 23:32 | מאת:

שלום לך, לא יעיל לקחת לשבוע. ייתכן שהאקנה יחזור בתום הטיפול, הכדור יעיל, ולבסוף- הוא דל בתופעות לוואי באופן שכיח, אך אם תופיע פריחה או כאב ראש פתאומי חזק, טשטוש ראיה וסחרחורת- הפסק אותו ופנה לרופא. מרקוס