עקיצות פרעושים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

04/09/2003 | 17:20 | מאת: תמי

שלום ראשית רוצה לאמר שקראתי את תשובתך הקודמת לשאלה דומה אך הייתי רוצה להוסיף שאלות. כל קיץ אני נעקצת עי פרעושים. הפרעושים אובחנו עי מומחה לחרקים. העקיצות כואבות, מגרדות ימים וקשה לתפוס אותם. יש לי חיה בבית והיא מטופלת. אינני נעקצת בבית אלא רק בדרכי (הולכת ברגל) לעבודה (גרה בקיבוץ). ניסיתי לשים תכשירים נגד יתושים/ כינים/ משחות אנטיביוטיות שאולי ידחו את הפרעושים אך לשווא. יש לי 2 שאלות. 1. האם ידוע על תכשיר שידחה אותם למעט DDT (קראתי שבעבר כך היו עושים)..? 2. האם הפרעוש יכול להעביר מחלות? (קראתי שבעבר היה המעביר של מחלת הדבר). תודה תמי

06/09/2003 | 22:30 | מאת:

שלום לך, אני יכולה להמליץ על אוטן, תכשיר דוחה עקיצות שנוטלים אותו לטיולים לאיזורים טרופיים. לא מכירה מעבר לזה. יש מחלות העוברות מפרעושים- טיפוס למשל,המתבטא בתפרחת וחום. המקור הוא עכברים ועכברושים, מה שמביא אותי לשאלה- האם לא ניתן לרסס את האיזור או להדביר מזיקים באיזור מגוריך? בברכה מרקוס

07/09/2003 | 17:58 | מאת: תמי

אכן לאחרונה מצאנו עכברים בעליית הגג של מקום עבודתי. גם הזמנו ריסוס לפרעושים לפני שבוע וטרם באו ופיזרנו רעל נגד העכברים. מקווה שתוך מספר ימים זה יגמר כי אני עקוצה בכל הגוף. תודה על תגובתך. תמי