sweet syndrome

דיון מתוך פורום  רפואת עור

26/03/2003 | 13:56 | מאת: נעמי

לאחרונה אובחנה המחלה אצל חבר טוב שזה מס' שנים מטופל בקורטיזונים בגלל הפריחה שהתפתחה ושחשבו אותה לאלרגיה. לא מצאתי חומר בעברית על מחלה זו בשום אתר. אנא הפניה או מידע כללי על המחלה

26/03/2003 | 15:20 | מאת:

לנעמי שלום, תסמונת ע"ש Sweet תואר לראשונה ב1964 ומאז התאספו מקרים שנותנים לתסמונת ספקטרום מאד רחב. התסמונת מחולקת ל4 קבוצות- המחלה הקלאסית שפוקדת את רוב החולים, המחלה שמתלווה לגידולים(הרבה יותר נדיר), המחלה שמתלווה למחלות דלקתיות, ומאד נדיר המחלה שמתלווה להריון. התסמונת גם קרואיה Acute febrile neutrophilic dermatosis. ביותר ממחצית החולים יש חום , דלקות בפרקים או כאבי פרקים ושרירים. יש שינויים בבדיקות מעבדה. בדרך כל התקפה נמשכת כחודש. מומלץ לעבור בדיקות על מנת לשלול קשרמחלה אחרת ולקבל טיפול לפי המצב אצל רופא/ת עור. איני יודעת על אתר בעברית למחלה זו. בהצלחה, דר ליאונה פישר פלד