אדמומית כרונית

דיון מתוך פורום  רפואת עור

26/03/2003 | 13:53 | מאת: זהבה

לבני בן ה 9 מאז ומתמיד היתה אדמומית וחספוס בלחי - באיזור הקרוב לאוזן וגם בזרוע האחורית. מאחר וזה לא הציק גרד או שרף לא טיפלתי אף פעם מעבר למרשמים שקיבלתי כשהיה פעוט ושכללו תרחיצים או תוספים למי האמבט שהחליקו את העור זמנית. לאחרונה זה מציק לו והוא שואל מדוע הזרוע שלו זרועת פצעונים ומבקש ממני כל הזמן לגרד לו שם (פצעונים יבשים קטנטנים וצפופים מאד מעין חספוס) זה קיים גם בתוך שטח הגבות ומעל השפה העליונה. אנא המלצה מידע או הפניה לטפל סוף סוף בבעיה.

26/03/2003 | 15:04 | מאת:

זהבה שלום, לפי התיאור קשה לאבחן. יתכן ומדובר בתופעה שכיחה בשם keratosis pilaris. מומלץ לגשת לרופא/ת עור על מנת שתקבלי איבחון וטיפול. בהצלחה, דר ליאונה פישר פלד