פיטריה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/04/2003 | 23:40 | מאת: משה

לד"ר ליאונה פישר - פלד שלום, בשתי הבהונות של כפות הרגליים יש לי פיטריה המכסה כחצי מכל בוהן. בנוסף יש כאבים חזקים באזורי הפיטריות. אודה לך באם תוכלי להמליץ לי על טיפול. תודה

02/04/2003 | 08:08 | מאת:

משה שלום, בשתי הבהונות של כפות הרגליים יש לי פיטריה המכסה כחצי מכל בוהן. האם עשית בדיקת פטריות? > בנוסף יש כאבים חזקים באזורי הפיטריות. אם הציפורניים עבות יתכן שיש לחץ מנעליים. אם יש כאבים ללא קשר לנעלים כדאי לפנות בהקדם לרופא. > אודה לך באם תוכלי להמליץ לי על טיפול. ישנם טיפולים חיצונים טיפות של אגיספור או ציקלודרם, לאק באטרפן, ויש ערכה בשם mycospor onychoset שגם מורידה חלק מהציפורן. הטיפולים בכדורים היום דורשים בדיקות דם ובדיקת פטריות והם למיזיל או ספורונוקס. כדאי להתיעץ עם רופא לפני טיפול. בהצלחה דר ליאונה פישר פלד

02/04/2003 | 13:37 | מאת: משה

לדר ליאונה פישר פלד, תודה על תשובתך. עשיתי בדיקת פיטריות לפני מס' חודשים והתוצאות להלן: fungus culture=candida spp fungus microscopy=fungi observed candida glabrata heavy growth תודה