מחלת עור

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/03/2003 | 22:48 | מאת: דריה

שלום 1.מבקשת לדעת על מיקוזיס פונגואידס? 2.האם הטיפול הפוטותרפי נותן מענה למחלה או רק הקלה? 3. מה ההבדל בין הטיפול במרפאות לבין הטיפול בים המלח? מה עדיף? תודה

26/03/2003 | 08:07 | מאת:

דריה שלום, מיקוזיס פונגואדיס היא מחלה בדרך כלל כרונית שמתפתחת באיטיות. היא נגרמת מהתפשטות תאי T ממערכת החיסון. יש למחלה ספקטרום רחה.לרוב החולים יש את השלב ההתחלתי והקל שניתן לטפל בו בטיפול פוטותרפי או משחות שונות. לפעמים זה הטיפול היחיד שדרוש. הפותוטרפיה במרפאות דומה לקרינה שבים המלח. הטיפול במרפאות בפותוטרפיה יותר נוחה - אלא עם את קרובה לים המלח או אם אין לך הגבלות לשהות שם זמן רב. הקרינה יותר מבוקרת במרפאות . בשל האבחנה של מיקוזיס פונגואדיס מומלץ להישאר במסגרת רפואי . בהצלחה דר ליאונה פישר פלד

26/03/2003 | 15:56 | מאת: דריה

שלום מבקשת הבהרת נוספות האם תאי ה T פוגעים במקומות נוספים פרט לעור? האם פוטותרפיה פותרת את הבעיה או שהמחלה היא כרונית? האם זהו גידול ממאיר? האם כדאי לחזק מערכת חיסונית? או כל מערכת אחרת ? איזו? המון המון תודה