צבע העור צהוב/כתום

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/03/2003 | 12:18 | מאת: מיכל

שלום אני בת 28 וגוון ידי ורגלי כבר מספר שנים מאוד כתום. לפעמיים חושבים שהייתי בטקס חינה בגלל הגוון אך זה לא הפריע לי. רופאת עור שהייתי אצלה אמרה שזה בגלל שאני אוכלת הרבה גזר - וזה נכון. לפני חצי שנה אנשים התחילו להעיר לי שגם סביב הפה שלי יש גוון כתום - וזה כבר ממש מפריע לי ולכן ניסיתי להוריד את כמות הגזרים , ועכשיו אני אוכלת מקסימום גזר אחד בארוחת בוקר, אך המצב לא השתנה. האם יש משהו שאני יכולה לעשות / לקחת לשיפור המצב? תודה על העזרה ותתחדשו על הפורום. מיכל

25/03/2003 | 13:10 | מאת:

מיכל שלום, את מתארת מצב שנקראת קרוטינימיה (carotenemia). בלי לראות אותך איני יכולה לאבחן אותך כמובן. רק ליידע אותך, הפיגמנט בעור יכול לבוא ממקורות אחרים ולא רק מגזר! למרות שהמילה carotenemia דומה בשורש לcarrot(גזר) , השורש הוא carotene. גזר מכיל הרבה קרוטין, אך גם ירוקות אחרים מכילים הרבה קרוטין כגון: אספרגוס, ברוקולי,מלפפון,חסה,טרד,דלעת,בטטה,תפוחים, תפוזים,אפרסקים,אגבניות וטירס. גם חלב, חמאה וחלמוני ביצה מכילים הרבה קרוטין. אם מפריעה לך הצבע של העור עליך להפחית יותר או להפסיק לאכול את המאכלים הנ"ל למספר שבועות עד שצבע העור יחזור לקדמותו. לעתים נדירות מחלות פנימיות אחרות כגון סכרת, יכולות להשפיע ולכן מומלץ להמשיך מעקב אצל רופא/ת העור.

25/03/2003 | 13:54 | מאת: Nיכל

ראשית, תודה על התשובה המהירה ! ושנית, אני בתוכנית אכילה של "דיאט קלאב" בשנתיים האחרונות, ובאמת אני אוכלת הרבה מאוד ירקות ופירות שציינת (בעיקר: מלפפון, עגבניה, חסה ותפוחים). בגלל התוכנית קשה לי להפסיק לאכול מזונות אלו (כי אז אוכל הרבה פחמימות...) האם יש משהו שאני יכולה לקחת (תרופה / ויטמין) שיעזור? ושוב תודה! מיכל