שאלות שונות

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/03/2003 | 16:43 | מאת: דנה

שלום, בת 24- רציתי להתייעץ בקשר לעור הפנים: האם קרם לחות בתוספת מקדם הגנה רצוי לעור הנוטה לשמן? אני רוצה להגן על פני אך איני רוצה להשתמש בקרם שאולי מכיל מרכיבים שהופכים את הקרם לבעייתי........ ו... האם בתקופה שמופיעים חצ'קונים אפשר למרוח קרם לחות או שעדיף להימנע מכך? מה הטיפול הכי מומלץ לעור שמן?

25/03/2003 | 18:17 | מאת:

דנה שלום, יש הרבה תכשירים בשוק שמכילים מסנני קרינה ולא גורמים לשומניות יתר או פצעים. חשוב שעל הקרם כתוב NONCOMEDOGENIC שבעברית משמעו - לא גורם לחצ'קונים! לצערי הדרך הכי טובה לדעת עם משחה / קרם טובה ולא תגרום לבעיות הוא לנסות אותם. אם יש תקופה שפצעים מופעים בה ניתן להשתמש בקרם אם הקרם לא מוסיף לפצעים ואם את משתמשת בתכשירים נגד הפצעים. מומלץ להתיעץ עם רופא/ה עור שיכול לראות ולהתרשם מקרוב מסוג עורך. בהצלחה, דר ליאונה פישר פלד