רגישות לתרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

05/03/2003 | 13:10 | מאת: אפרת

שמי אפרת בת 29 בעבר לקחתי אופטלגין ואספירין והיתה לי נפיחות רצינית בעיניים טופלתי בביה"ח השבוע לקחתי אדקס פורטה והיתה שוב נפיחות בעיניים אך פחות רצינית. האם יש תרופות נוספות שאני עלולה להיות אלרגית אליהן, איך בודקים לאיזה חומר או תרופה אני אלרגית בתודה מראש אפרת

05/03/2003 | 16:07 | מאת:

הי אפרת ותודה שפנית לפורום אחלק את תשובתי לשניים: אספירין ואיבופרופן (החומר הפעיל באדקס פורטה), נמנים על קבוצת תרופות הנקראת :תרופות משככות כאב לא סטרואידליות". הרבה פעמים רגישות לאחת מבנותיה של משפחה זו תצביע על רגישות לשאר בנות המשפחה. מכאן הפריחה שהופיעה הן בלקיחת אספירין והן בלקיחת אדקס פורטה. לאופטלגין תופעת לוואי די שכיחה של הופעת פריחה. מכאן הפריחה שהופיעה בלקיחת אופטלגין. ניתן לבדוק רגישויות לתרופות ומזון בבדיקה פשוטה הנערכת במרפאת אלרגיה. במרכז הרפואי רמבם קיימת מרפאה כזו. פני אליה לקבלת פרטים נוספים לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם