מבקש מידע

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

10/03/2003 | 13:59 | מאת: שלומי

שלום רב וברכות על הפורום רציתי לברר אודות כמה מוצרים: א) אאוקרבון - האם הוא יעיל כנגד גזים ועצירות , האם הוא ממכר (בעייתי אם לוקחים אותו לאורך זמן) מהו המינון המומלץ כדי לא ליצור בעיות (אם יש כזה) ב) אותה השאלה לגבי אאוקרבון עבור "קרבוסילן" ג) האם יש תכשיר שעוזר לעצירות וגזים שאין בעיה ללקחו לאורך זמן (שמעתי על נובולקס שלא אמור למכר - האם זה נכון?) ד) רציתי לדעת פרטים אודות התרופה "פרפולסיד" האם בטוח לקחת אותה האם יש בעיות כלשהן עימה? ( (יש שמועות שהיא נאסרה לשימוש) מה בידיוק השפעתה ומטרתה? תודה רבה

10/03/2003 | 22:21 | מאת:

שלום שלומי ותודה על פניתך אנסה לענות על שאלותיך אחת אחת. אאוקרבון משמש לטיפול בעצירות. החומר הפעיל בו הוא עלי סנה, שהוא חומר משלשל. שימוש ממושך בחומר זה, כמו בכל משלשל אחר עלול לגרום להתרגלות המעי.גם תכשיר זה מומלץ להשתמש על פי הוראת רופא בייחוד אם השימוש נמשך למעלה משבוע. קרבוסילן משמש לטיפול בגזים ובאי נוחות בקיבה. הוא מוריד את מתח הפנים של בועות הגז וגורם להן להתפוצץ. אם תרופה זו נלקחת יחד עם סותרי חומצה(כמו מאלוקס), אין להשתמש בה יותר מ-4 שבועות ללא היוועצות ברופא. באופן כללי התרופה נסבלת היטב על ידי החולים וכמעט שאין לה תופעות לוואי. ניתן לקחת קרבוסילן לאורך זמן. נובולקס היא תרופה משלשלת. אמנם במנגנון שונה מאאוקרבון, אך כמוהו עלולה לגרם להתרגלות המעי. פרפולסיד משפיע על תנועתיות מערכת העיכול: היא מגבירה את התנועה קדימה של הוושט והקיבה. התרופה ניתנת לחולי צרבת הנגרמת בגלל "החזר קיבה ושט" ולחולים אצלם אין ריקון מספיק של הקיבה. התרופה ניתנת לפרק זמן מוגבל שאינו עולה על 12 שבועות. התרופה אינה מומלצת לילדים, למרות שקיימת גם כסירופ. נכון להיום התרופה ניתנת במשנה זהירות, בגלל ריבוי תופעות לוואי לבביות, כלייתיות, כבדיות וכו'. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם