הפסקת נטילת דקסמטזון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

21/06/2003 | 20:26 | מאת: טליה

אני בת 36 ומטופלת בטיפולי פוריות (הפריות מבחנה) אובחנה אצלי עודף הפרשת הורמון זיכרי מבלוטת יתרת הכליה. לשם כך אני נוטלת 0.25 דקסמטזון ליום. אך ורק בזמן הטיפולים. שאלתי היא האם לא מסוכן להפסיק שמוש בתרופה זו בבת-אחת? כמו כן אני נוטלת 0.1 אלתרוקסין ליום (אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס) אני מסניפה-סופרפקט נאזאל -5 פעמים כל יום וכן נוטלת כדורי קרטיה לדילול הדם.-האם ישנן מבין אלה שציינתי שאין לקחתן יחד (או לערב ביניהן?) בתודה מראש טליה

25/06/2003 | 17:02 | מאת:

שלום טליה סטרואידים מפסיקים לקחת בהדרגה, על פי תכנית שניתנת על ידי רופא. תתכן אינטראקציה קלה בין הקרטיה והסטרואידים, אולם מכיון שההשפעה היא לא גדולה והכדורים נלקחים לתקופה מוגבלת, נראה לי שאין בעיה. לימור איזנבוד