כמוסות שמן דגים - אומגה 3

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

31/05/2003 | 15:50 | מאת: יניב

אילו סגולות בריאותיות יש בנטילת תוספי חומצת שומן אומגה 3? האם יש קשר בין אומגה 3 לבין רמת סרוטונין במח? תודה, יניב.

31/05/2003 | 16:59 | מאת:

שלום יניב אומגה 3 מתפקד במגוון תהליכים אשר להם תוצאום חיוביות לגוף. תהליכים אלה מתרחשים במספר רקמות ובעיקר נמצא הפחתת תהליכי דלקת, שיפור זרימת הדם והפחתת יתר לחץ דם, והפחתת כמות השומנים והסוכרים בדם. אומגה 3 נמצא בדגי ים החיים במים קרים כמו: סלמון נורווגי, הרינג, סרדינים וגם (אמנם בכמות פחותה יותר) בדגים רזים יותר כמו טונה, סול, הליבוט ומקרל. אין למיטב ידיעתי השפעה על כמות הסרוטונין. לימור איזנבוד

02/06/2003 | 10:29 | מאת: יניב

מהו המינון המקובל בנטילה יומית כתוסף מזון? תודה