חומצות אומגה 3 - תוסף תזונה ללא מרשם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

27/04/2003 | 12:47 | מאת: מיכל

שלום רב, אני קניתי לא מזמן קפסולות של OMEGIN FORTE (חומצות אומגה 3). בכל קפסולה יש לי ריכוז של שמן דגים המכיל 300 מ"ג EPA ו- 200 מ"ג DHA. (בנוסף הוכנס בהן ויטמין E כחומר משמר טבעי. כעת שאלתי היא: אני לוקחת באופן קבוע -יומיומי תוסף של ברזל (פירוגרדיומט)- כי ללא הברזל ,עלולה להיות לי אנמיה (וכמובן שזה תחת בקרת רופא המשפחה שלי), וכמו-כן, שמעתי שכמויות מסוימות של חומצות האומגה האלה יכולות לגרום לאנמיה, כי הן מדללות את הדם. האם זה נכון, ואם כן, האם עליי להפסיק לחלוטין לקחת 2 קפסולות ליום של החומצות אומגה האלו ביודעי שזה מסוכן לנטיית האנמיה שלי. (אם אני לא חייבת להפסיק, אז מהי הכמות של צריכת קפסולות כאלה שנחשבת כן למסוכנת?) נ.ב. אני התחלתי להתעניין בתוסף הנ"ל כי נאמר לי שזה יכול גם להוריד עצבנות יתר. אודה על תשובה.

27/04/2003 | 13:59 | מאת:

שלום מיכל נראה לי כי תוכלי להעזר יותר בפורום של תזונה ודיאטה. לימור איזנבוד