אני צריכה עזרה !!!!

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

26/04/2003 | 08:46 | מאת: פומיקי

אני מנסה למצוא חומר על תרופה בשם קברגולין. האינטרנט מספק לי מידע רב אבל אני צריכה לדעת אם בכלל יש תרופה כזו או שהיא מופיעה רק בתור קבסר ודוסטינקס. ומה התרופה הזו עושה ?!!! קראתי שהיא גם עוזרת לחולי פרקינסון גם לבעיות זקפה גם לגידולים סרטניים באזור ההיפופיזה וגם מונעת הנקה !! תודה על העזרה

26/04/2003 | 20:47 | מאת:

שלום פומיקי ותודה על פניתך השם קרבגולין הוא שם החומר הפעיל. החומר הזה מופיע בארץ בשני תכשירים קבסר ודוסטינקס. החומר הוא אגוניסט לדופאמין - זאת אומרת פועל כמו דופאמין. דופאמין הוא חומר המשתחרר מקצות עצבים וגורם לשפעול של כל מיני אתרים בגוף. מכאן נובעים כל מגוון האפקטים של התכשיר, והוא אכן עוזר לחולי פרקינסון, יכול להועיל לסוג מסוים של בעיות זקפה, ניתן לסוגי גידולים סרטניים ומונע הפרשת חלב בהנקה. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם