כולסטרול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

25/04/2003 | 19:48 | מאת: moshmosh

האם ניתן להוריד רמת כולסטרול מ240 ל200 או פחות באמצעות אכילת מזון עשיר בניאצין(חוץ כמובן מויתור על מזון שמכיל כולסטרול) אני פשוט שונא תרופות

25/04/2003 | 21:56 | מאת:

שלום moshmosh ותודה על הפניה. ישנן מספר שיטות לנסות להפחית כולסטרול לפני שפונים לתרופות. יש לשנות הרגלי אכילה (להפחית בשרים שמנים, ביצים, להרבות באכילת ירקות, להמנע מגבינות שמנות ולעבור לשימוש בשמן זית או קנולה), יש להגביר פעילות גופנית, ובמידת הצורך לרדת במשקל. גם הרופאים גורסים כי יש לנסות קודם שיטה זו ורק אם מוצתה עד תום ולא עזרה פונים לתרופות. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם

26/04/2003 | 00:59 | מאת: מישמיש

התעלמת מנושא הניאצין ששאלתי-חשוב לי לדעת האם יש ממש במה שקראתי בספר "מרפא לכולסטרול ב-8 שבועות " של רוברט קובאלסקי לגבי הורדה בכולסטרול בין היתר מצריכת ניאצין וכן מסובין של שיבולת שועל