אספרין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

21/04/2003 | 23:53 | מאת: חיים

שלום. לקחתי כ- 6 שנים מיקרופרין 75 מ"ג ולאחרונה החלו לי כאבים ברום הבטן. עברתי בדיקת גסטרו + ארגומטריה והוחלט להחליף לי את הכדור לאספרין 81 . נידע לי השבוע כי קיים כדור בשם קרטיה 100 שהציפוי שלו כפול ולכן אינו גורם לכאבי בטן. מה דעתך? האם זה נכון ? האם המשפחה הזו של כדורים גורמים לכאבי בטן בתנועה או בתחילת מאמץ או שהכאבים קיימים כל היום או קשורים לאוכל. תודה.

22/04/2003 | 18:58 | מאת:

שלום חיים ותודה על פניתך אספירין שייך לקבוצת תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידליות. למשפחה זו כולה(למעט הדור החדש) ישנה תופעת לוואי של גירוי קיבתי ובעקבותיו יתכנו כאבים. במצב שתארת נשקלת יעילות האספירין מול חוסר הנעימות שהוא גורם. ניתן להפחית את הגירוי על ידי לקיחת כדור מצופה (כדוגמת קרטייה, מיקרופירין, או אספירין 81), ולקיחתו אחרי/עם אוכל. מכיון שהמצב אותו אתה מתאר אינו נראה חמור כדאי להמשיך לקחת אותו. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם