סוגי וויטמין C

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

21/04/2003 | 22:01 | מאת: שאול

במינון של 500 מג ליום שנלקח אחרי ארוחה . האם חשוב לקחת את הסוגים בעלי ציפוי או מהסוג של SLOW RELEASE? האם זה מספק הגנה על דרכי העיכול או מונע נזק כלשהוא אפשרי? בתודה

22/04/2003 | 18:52 | מאת:

שלום שאול הציפוי על הכדור ניתן במטרה להגן על הקיבה מפני חומציות הכדור: ויטמין Cהוא חומצה. לכן לדעתי הסוג המצופה יכול לספק הגנה לקיבה. כמובן שלקיחת הכדור על ידי אנשים ללא בעית חומציות יתר או לחילופין אולקוס לא יתקלו בבעית לקיחת הכדור הרגיל. גם לקיחת הכדור עם/אחרי אוכל יכולה למנוע בעיות. הסוג של השחרור המושהה מביאה להתפרקות הכדור לא בבת אחת אלא לאורך 12-24 שעות. במקרה זה מטרת הפורמולציה אינה הגנה על הקיבה אלא לקיחה של פעם ביום וקבלת תרופה לאורך כל היום. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם

23/04/2003 | 09:00 | מאת: שאול

שלום לימור איזנבוד תודה על התשובה ברצוני לחדד את שאלתי. אדם שאינו סובל מחומציות יתר או אולקוס ולוקח כדור של 500 מג ויטמין C ליום אחרי ארוחה-- האם כדאי שירכוש את הכדורים עם הציפוי כדי למנוע נזק לעתיד או שאין לו מה לחשוש? האם הסוג של השחרור המושהה מבטיח יעילות בריאותית טובה יותר? בתודה