תופעות לואי לכדור בשם ציפרמיל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

07/03/2003 | 19:02 | מאת: נועם

אני אמורה להתחיל טיפול בכדור בשם ציפרמיל. האם הכדור יכול לגרום לי לבעיה בריאותית כל שהיא כמו: מחלת כבד או בעיות בלב. למותר לציין שאני אדם בריא בת 53. שאלה נוספת האם לקיחת וליום ע"פ הוראה מרופא פסיכאטר גם יכול לגרום לי להתמכרות שיבוא יום ולא אוכל להפסיק. תודה מראש על תשובה.

08/03/2003 | 23:29 | מאת:

הי נועם ותודה על פניתך ציפרמיל שייכת לדור חדש של תרופות לטיפול לטיפול בדיכאון. לתרופות אלה פחות תופעות לוואי יחסית לדורות הקודמים של תרופות אנטי דיכאוניות, וכן בעלות פחות אינטראקציות עם תרופות אחרות. בכל מקרה למשפחה זו פחות השפעה מזיקה ללב מאשר תרופות אחרות. לוליום בשימוש ממושך ישנן שתי בעיות עטקריות: האחת שבמשך הזמן יעילותה פוחתת ויש לעלות במינון על מנת להשיג אותן תןצאות ושנית שעל מנת להפסיקה לא ניתן לעשות זאת בבת אחת אלה בהדרגתיות על מנת להמנע מתופעות "כמו גמילה". לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם