תופעות לואי - סימוביל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

20/03/2004 | 12:11 | מאת: שמעון

סימוביל - אני בן אדם בריא בן ששים עם הסטוריה מרשימה של כולסטרול וטריגליצרידים. ביום ראשון הקרוב מתחיל לקחת כנראה סימוביל. רציתי לדעת האם ניתן להפסיק ומתי ומהם תופעות הלואי ?

21/03/2004 | 23:47 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד לשמעון שלום רב ! עוד לא התחלת ואתה כבר שואל על להפסיק ? את הסטטינים יש לקחת בגילך עוד כ60 שנה ( עד 120 ויותר)~בערך... באנגלית indefinitely ובעברית ללא גבול עד אין סוף. אם תפסיק רמות השומנים שלך יחזרו למצבם הקודם בתוך 2-3 שבועות. הסטטינים באופן כללי נסבלים הייטב ואם לא תסבול אחד תוכל לעבור לשני. תופעות הלואי שלהן מסתובבות סביב אחוזים בודדים (1-3% ) רובן קלות וחולפות בדרך כלל במערכת העיכול. הנה רשימה חלקית של נפוצות ( וזה לא כולל כולן ולא אומר שיופיעו אצלך בכלל ) gas stomach pain or cramps diarrhea constipation heartburn headache blurred vision dizziness rash or itching upset stomach והנה לינק של הסבר לצרכן אם תרצה , אגב יש המון חומר באינטנט בנושא חם זה :- http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/medmaster/a692030.html יש לשים לב ולהיות ערנים במיוחד לתופעות לואי אם יקרו במערכת השלד=השרירים ובמידה ואינן חולפות !!! יש לדווח לרופא (תופעות כמו כאב חולשת שרירים שאינן חולפות ) יש רמת סיכון מוגברת אם אתה חולה בכבד או היפותירואידיזם או אלכוהוליסט או בגיל מתקדם . באופן מעשי אם אתה בריא לא אמורות להיות לך בעיות או תופעות לואי מיוחדות מתרופה זו . הינה מספר עצות מעשיות לתרופה זו:- -אין התרופה משחררת ממשטר של דיאטה מופחתת שומנים , הורדה במשקל וכדומה. - רצוי לקחת אותה בערב. -כדאי להוסיף ללקיחה שלה קואנזים Q10 (= הסנתזה שלו נפגעת ). -מי שלא "מסתדר" עם סימוביל יוכל לקחת תרופה שניה ממשפחה זו. -אין לשתות מיץ אשכוליות בכמויות מאחר והוא מעלה את רמת התרופה. - לתרופה עלולות להיות אינטראקציות עם תרופות נוספות (אריתרומיצין ספורונוקס ניזורל ציקלוספורין סרזוניל ) -כאמור להיות ערני לכאבי שרירים שלא חולפים. -משך הלקיחה הוא אינסופי עד 120 ויותר. - כדאי ורצוי לעכוב יחד עם הרופא אחרי הצלחת המטרה הטיפולית והיא הורדת רמות השומן .מומלץ להגיע למפגש עם הרופא אחרי!!! ביצוע בדיקות מעבדה לרמות השומנים בדם ( ולא לפני !!! כמו שבדרך כלל קורה ).מומלץ להעלות מנה ( לפי הוראת הרופא ) אם הטיפול אינו משיג את המטרה ולפעמים צריכים גם להיות אגרסיבים בחיים (וגם בטיפול ) במיוחד אם אתם בקבוצת סיכון. ישנם החושבים שיש אחוזים גבוהים של חולים שהם בתת טיפול ואינם מרויחים את האפקט המגן של הססטינים כתוצאה מכך. - חובה לבצע בדיקת תפקודי כבד פעם אחת לפחות לפני תחילת הטיפול (שישמשו כבקרה ) .ואחר כך מומלץ בכל פעם שמעלים את המינון של התרופה וכל 6 חודשים בשנה הראשונה או לאחר עליה אחרונה במינון. במינונים הגבוהים למי שמגיע ( רק 1% מהחולים ) כל 3 חודשים. -ו..נסיים בנימה אופטימית ? הסטטינים הוכחו כמפחיתים את התמותה ב30-40% בחולים עםבעיות בלב ותודו שזה מרשים. בברכת בריאות ואריכות ימים מג"ר בבאי דני רוקח נ.ב. הנ"ל אינפורמציה בלבד אין פה המלצה לטיפול או המנעות ממנה . יש להיועץ ברופא .