ציפרלקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

14/03/2004 | 19:54 | מאת: גלית

היי אני נוטלת ציפרלקס 25 מ"ג ליום , מתכננת כניסה להריון , רציתי לדעת מהן הסיכונים והאם כדאי לרדת מנושא ההריון בגלל נזק אפשרי לעובר בברכה

14/03/2004 | 22:51 | מאת:

שלום גלית. התרופה נמצאת בקטגוריה C, זאת אומרת שבחיות הרות שנבדקו התרופה הראתה מומים בעוברים. בתרופות כאלה נשקל כל מקרה לגופו ונבדקת יעילות התרופה לעומת הנזק האפשרי. לא תמיד עומדת האפשרות של הפסקת התרופה על הפרק, ואז הדבר מצריך ביקורת הדוקה יותר לגבי העובר. תצטרכי להתייעץ עם הפסיכיאטר ועם רופא הנשים. לימור איזנבוד