calcium carbonat

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

04/04/2003 | 19:44 | מאת: deby

האם אכן יש הבדל בין סידן קרבונט (פחמתי), לבין סידן ציטרט? נאמר לי כי הסידן קרבונט הוא בעצם סיד ואינו נספג בגוף, או אם הוא נספג, הוא יוצר לעיתים אבנים בכליות. אודה על תשובתך.

06/04/2003 | 21:09 | מאת:

שלום deby ותודה על פניתך הן קלציום קרבונט והן קלציום ציטרט הינם מלחי קלציום. שניהם משמשים בתכשירים אשר מטרתם לספק קלציום לגוף. משניהם נספג הקלציום לגוף, משום שכדי להספג הקלציום צריך להגיע לגוף בצורת מלח (קלציום ציטרט, קלציום קרבונט וכו'). לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם