ארט 50

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

01/02/2004 | 14:33 | מאת: שרון ברוך

אודה לקבלת התייחסותכם לטיפול בתרופה ארט 50 מהן תופעות הלוואי מנטילה ממושכת וארוכת טווח של תרופה זו והאם נטילה עקבית וארוכת טווח של התרופה יכולה לגרום לנזקים רפואיים ולפגיעה במערכות בגוף. אם כן באילו מערכות? תודה.

01/02/2004 | 20:53 | מאת: אחת שקצת יודעת

שלום תראי אני לא רוקחת, ולא רופאה, אבל אני יודעת שארט עלול לפגוע בקיבה, רופאים אוהבים לתת בנוסף לארט פמוטידין להגן על הקיבה

01/02/2004 | 23:43 | מאת: מג"ר בבאי דני רוקח

בס"ד שרון ברוך שלום ! התרופה לאוסטוארטריטיס 50 מ"ג פעמיים ביום מקבוצת האנטרקוינונים , משווקת במספר קטן מאוד!! ! של מדינות (=ישראל צרפת אטליה פורטוגל ) יש עליה מעט מאוד חומר!!! . הינה לינק של רוקח מבימ"ק שור טבצניק :- http://www.drugstore.co.il/Content/new_medications.asp ( ב חלק ה. בעיות שלד.....) שלשול הינה תופעת לואי עיקרית.זמן שימוש מקסמלי 6 חודשים ( שם) .נולדה אי שם ב1994 ? .....ממש מעט sorry בברכה מג"ר דני בבאי רוקח

07/02/2004 | 17:26 | מאת:

שלום שרון ברוך לתרופה שתי תופעות לוואי עיקריות: שלשול, שחולף ברוב המטופלים עם חלוף הזמן. ותופעה שניה, הפיכת השתן לחסר צבע. המחקרים שנעשו על התרופה נמשכו בין חצי שנה ל-3 שנים ולא נמסר על תופעות לוואי נוספות. התרופה מומלצת בד"כ לשימוש ארוך טווח. לימור איזנבוד

08/02/2004 | 22:49 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד ללימור איזנבוד ולשלום ברוך שלום ! אני מבקש להאיר ולהוסיף שלמרות שידוע לי שיש המשתמשים בתרופה שימוש ממושך משך השימוש כפי שרשום בעלון לרופא! המצוי בידי נכתב במפורש מקסימום שימוש 6 חודשים ( כך גם בלינק של הרוקח משור טבצניק ). המידע אינו מצוין בעלון לחולה . באם אתה מתכוון להשתמש מעל 6 חודשים שווה לשאול את הרופא או לחזור ל"טיפולו" של פורום מכובד זה. הגיוני לא ? בברכה מג"ר בבאי דני רוקח

09/02/2004 | 12:48 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד ללימור איזנבוד ולשלום ברוך שלום ! בדקתי בחברה את עניין משך השימוש בארט 50 וההגבלה של מקסימום שימוש הוסרה והיא עתה ללא הגבלה . בברכה מג"ר בבאי דני רוקח