תרופות אנטי פסיכוטיות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

21/01/2004 | 20:06 | מאת: שואל

שאלה חשובה לי - מבין התרופות הפסיכיאטריות הבאות, איזו תרופה היא למקרים הפסיכוטים הקשים ביותר ואיזו למקרים הקלים יותר של מחלת הסכיזופרניה ותופעות אנטי פסיכוטיות ?: רספרידל קלופיקסול גאודון בנוסף - איזו תרופה הכי חזקה ? תודה רבה מראש .

21/01/2004 | 22:55 | מאת: ליאת

לשואל ריספרידל וגאודון הינן תרופות לטיפול במחלת הסכיזופרניה מהדור החדש כמו כל התרופות האנטי פסיכוטיות הן לא מרפאות את המחלה אלא כל זמן שלוקחים אותן הן מעלימות את התסמינים כדי לאפשר לאדם חיים בריאים ואיכותיים. הקלפיקסול היא תרופה משנת 1960 יחסית וותיקה. לגבי השאלה שלך מה נותנים למקרי פסיכוזה קשים אז קשה לענות יש חולים שמגיבים טוב לתרופות מהדור הישן שהן יותר מרגיעות ומפחיתות את שיחרור הדופאמין במוח החומר שאחראי על הזיות למינהן הן יחסית גורמות לתופעות לוואי של המימיקה באיזור הפנים דמוי פרקינסון ואילו אפשר לקבל אותן כזריקה אחת לשבועייםואז תופעות הלוואי זניחות. לגבי התרופות החדשות כמו הרספרידון הן גורמות ליותר אנרגיה פיזית לא מרדימות ללא תופעת הפרקינסונית ואפשר לקחת אותן במינון לא גבוה.הן קצת גורמות להשמנה ולעוד בעיה כמו כפייתיות בייחוד הגאודון.הדרךהיחידה לבדוק היא ניסוי וטעייה עד שמגיעים לתרופה עם אחוז הצלחה לא פחות מ-85%. בהצלחה לך

21/01/2004 | 23:16 | מאת: אלכס

התשובה שקיבלת מליאת איננה מדוייקת. כל התרופות שציינת מאד דומות אחת לשניה וכולן מתאימות לטיפול בסכיזופרניה או בפסיכוזות אחרות. אף אחת מהתרופות איננה חזקה יותר מרעותה אלא פועלת במנגנון קצת שונה. ההבדלים אינם גדולים ולכן בוחרים טיפול תרופתי גם משיקולים שקשורים לפרופיל תופעות הלוואי של אותו תכשיר.

24/01/2004 | 17:19 | מאת:

שלום לשואל בטיפולים בבעיות פסיכוטיות שונות (קלות וחמורות) יש שוני עצום באפקט התרופה ובתופעות הלוואי שהיא גורמת, מאדם לאדם. ברוב המקרים מתחילים בטיפול בתרופות המיועדות לטיפול בבעיה הקיימת, אולם אם הן נמצאות לא יעילות או לחילופין גורמות לתופעות לוואי בלתי נסבלות עוברים לתרופות אחרות, וכך עד שמתאימים את התרופה, מינונה והקטנת תופעות הלוואי למטופל. ברוב המקרים לא "קולעים בול" כבר בפעם הראשונה- במינון הראשון שמוצע. לימור איזנבוד