לגבי סרוקסט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

20/01/2004 | 18:44 | מאת: שאלה

היי רציתי לדעת מה את יודעת על התרופה? האם היא מסוכנת? האם יכולה לגרום נזק למערכת העצבים? תופעות לוואי? התחלתי לפני שבוע במינון נמוך מאד ואתמול בלילה סבלתי מסחרחורת מטורפת לכל הכיוונים עם רעד . נורא לא נעים...

24/01/2004 | 16:53 | מאת:

שלום התרופה משמשת בד"כ לטיפול בדיכאון, אולם נמצאה יעילה גם לבעיות אחרות, כמו חרדות אחרי טראומה, אובססיביות ועוד. בד"כ המינון ליום הוא 10-20 מ"ג בהתחלה וניתן לעלות עד 60 מ"ג ליום. אם התרופה נלקחת בכדור של פעם ביום, אזי ניתן להגיע עד 75 מ"ג ליום, כאשר המנה נלקחת בבוקר עם/בלי אוכל. תופעות הלוואי הנפוצות הן כאבי ראש, בחילות, יובש בפה, סחרחורות(!), בעיות בשפיכה וסדציה. חלק מתופעות הלוואי עוברות עם הזמן. אם לא והן מפריעות באיכות החיים יש לשקול יחד עם הרופא החלפת התרופה. לימור איזנבוד

10/10/2005 | 18:18 | מאת: סובלת קשות מנזקי הסרוקסט

לצערי, גם אני חוויתי תופעות דומות, הרופא עודד אותי לנסות להמשיך עם התרופה עוד קצת, משכתי אותה בסך הכל 4 חדשים, ועד היום, 5 שנים אחרי, לא עברו הסחרחורות הקשות ועוד סיבוכים... הייתי פעמים רבות אצל נוירולוגים, התפקוד ירד לי בצורה קשה, קריירה מזהירה נעצרה לגמרי. אל תקלו ראש עם "תרופות הקסמים" האלה. כשהתחלתי הייתי אדם פעיל מאוד, אחרי משבר משפחתי, יכולתי גם בלי תרופה, אך מכיוון ששמעתי על נפלאות התרופות האנטי דכאוניות- בקשתי מן הרופא....והרי לכם- חיים מלאים שנפגעו קשה

10/10/2005 | 18:18 | מאת: סובלת קשות מנזקי הסרוקסט

לצערי, גם אני חוויתי תופעות דומות, הרופא עודד אותי לנסות להמשיך עם התרופה עוד קצת, משכתי אותה בסך הכל 4 חדשים, ועד היום, 5 שנים אחרי, לא עברו הסחרחורות הקשות ועוד סיבוכים... הייתי פעמים רבות אצל נוירולוגים, התפקוד ירד לי בצורה קשה, קריירה מזהירה נעצרה לגמרי. אל תקלו ראש עם "תרופות הקסמים" האלה. כשהתחלתי הייתי אדם פעיל מאוד, אחרי משבר משפחתי, יכולתי גם בלי תרופה, אך מכיוון ששמעתי על נפלאות התרופות האנטי דכאוניות- בקשתי מן הרופא....והרי לכם- חיים מלאים שנפגעו קשה