ezetrol

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

16/01/2004 | 22:45 | מאת: גיא

אני רוקח גם כן-פנה אליי חבר שרמות הכולסטרול שלו גבוהות גם אחרי שימוש ב 40 מ"ג lipitor ביום. רופא המשפחה שלו המליץ על תרופה בשם ezetrol .ממה שהבנתי מדובר בשילוב של סטאטין עם חומר נוסף שאושר ע"י ה fda אך לא משווק עדיין בארץ. מה ידוע לכם על תרופה זו-יעילות?בטיחות?עדיפות לעומת 80 מ"ג lipitor?

18/01/2004 | 20:28 | מאת:

שלום גיא. התרופה מיועדת לטיפול בכולסטרול גבוה. היא מונעת את ספיגתו במערכת העיכול. בד"כ מומלץ לשלבה עם הסטטינים בטיפול, ואז ניתן להקטין את המינון של הסטטינים. תופעות הלוואי הנפוצות הן מיחושים במערכת העיכול, זיהומים ויראליים וכאבי ראש. לימור איזנבוד