רגישות לפניצילין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

03/01/2004 | 19:33 | מאת: ארז רזניק

בני בן7 ורגיש לפניצילין. זה התגלה לאחר שבוע שימוש במוקסיפן. כל הגוף מכוסה בפריחה וזה מגרד. הוא מטופל בבטנזול וטיפות פניסטיל וזריקת דקסקורט. הרגישות היא השערה,כי יתכן שהפריחה נובעת משילוב של סטרפטיקוק ווירוס. שאלתי מה עושים נגד הפריחה והגרוד?

07/01/2004 | 00:17 | מאת: מג"ר דני בבאי רוקח

בס"ד לארז שלום ! .. נראה שאתה מקבל את הטיפול הנבון והנכון. אתה תווכח שיש בודאי ירידה בעוצמת הגירוד והפריחה עם הזמן. הייתי מציע לך להוסיף לטיפול אמבטיות שלתוכן תכניס עמילן או שמן "בלנאום הרמל פלוס!" ( הפלוס= אלמנט נוסף נגד גרד ) . חשוב למנוע זיהום משני שנגרם מפעולת הגירוד של העור . יש לחטא אותו במקרים של "גירוד יתר" ב"פולידין" =יוד בתמיסה או "סביעור" או משחת "ויטה מרפן" ( כולם חומרים מחטאים , יוד הזול מבינהם ). את כל החומרים הללו תוכל להשיג בכל בית מרקחת ללא מרשם רפואי. יש חשיבות לאבחנה של רגישות לפניצילין מאחר והרבה מקרים היא אבחנה שגויה והפריחה נובעת דוקא מהגורם המזהם הוירוס למשל. חבל להיות"מוגבל" לאורך שנים במתן של קבוצה חשובה זו של אנטיביוטיקה. בברכה מג"ר דני בבאי רוקח

08/01/2004 | 13:38 | מאת:

שלום ארז רזניק. נגד הגירוד יעזרו גם חלק מהתרופות שאתה מקבל. הוא ילך ויפסק. אם בכל זאת אין הטבה ניתן להוסיף משחה חיצונית נגד גרד. כדאי לאחר שוך הסערה לערוך בירור אצל אלרגולוג למה באמת הילד רגיש על מנת שתוכלו לדעת לבטח בעתיד. לימור איזנבוד