לימור איזבוד

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

28/03/2003 | 18:08 | מאת: נועם

שלום לך לימור, ברצוני מאוד לדעת מה ההבדל בין תרופה שקרויה סרוקסט לבין ציפרמיל? שתיהן מאותה משפחה זנ מה שאני יודעת. לקחתי סרוקסט במשך כחמישה חודשים + וליום ע"פ עצתו של רופא פסיכיאטר. הסרוקסט גרם לי להיות מדי ערנית דבר שהפריע לי מאוד ושבעצם בגלל סיבה של עודף ערות פניתי לרופא (גם לשינה היו הפרעות) הרופא העביר אותי לטיפול בציפרמיל האם החומרים הנמצאים בתרופה זו שונים למרות היותם מאותה משפחה והאם הציפרמיל פחות מעורר ופחות גורם לבעיות שינה? תודה מראש נועם.

29/03/2003 | 22:06 | מאת:

שלום נועם ותודה על פניתך שתי התרופות הללו מכילות חומרים שונים מאותה משפחה. תרופות אלה נחשבות לדור החדש בטיפול בהפרעות פסיכיאטריות שונות. כמו בכל משפחה, יכולה תרופה אחת להשפיע עם יותר תופעות לוואי. נראה לי כי הרופא החליף את התרופה על מנת לנסות לשמור על הטיפול הטוב בעזרת תרופות חדישות אלה, תוך נסיון להפחית את תופעת הלוואי של העירנות. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם