תרופת מחקר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

27/03/2003 | 00:49 | מאת: מעוניין לדעת

שלום לימור! אני בן 24 ומששתף במחקר לטיפול בתסמונת המעי הרגיז (I.B.S) במשך כ- 9 חודשים. שם התרופה היא: CILANSETRON 2mg. רציתי לדעת אם את מכירה את התרופה ואם אפשר לקבל מידע יותר קליני מאשר שקיבלתי בתחילת המחקר על התרופה, כי אני יודע שבמחלקת גסטרו ברמב"ם משתתפים במחקר. תודה מראש.

27/03/2003 | 08:04 | מאת:

שלום למעוניין לדעת טיבם של מחקרים קליניים שאינם חושפים את מלוא האינפורמציה כלפי המתרפא. מחקרים הנערכים כמו שצריך הם כאלה בהם גם הצוות הרפואי אינו יודע למי מהמתרפאים הוא נותן תרופה אמיתית ולמי את תרופת הדמי "פלצבו", המשמשת כביקורת. אין מסירה של כל פרטי התרופה על מנת לקבל תגובות אמיתיות מהמתרפאים, בנוסף לבדיקות הקליניות. לכן לצערי לא אוכל למסור לך יותר מידע ממה שאתה כבר יודע. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם