מחסור בb12

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

08/12/2003 | 21:21 | מאת: א

שלום, אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לכתוב בו אבל אני אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני בת 15 וחצי. אני צמחונית כבר בערך 5 שנים(לא אוכלת בשר ולא דגים). פעם לקחתי תוספים של b12- כדורים ורודים ששמים מתחת ללשון פעם ביומיים, אך בזמן האחרון לא. לא עשיתי בדיקת דם מאז שאני צמחונית כי אני ממש מפחדת. לפני 4 חודשים ידיד שלי נהרג ואני בוכה כמעט כל יום. אחרי שאני בוכה כואב לי הראש. אני עייפה הרבה(אולי גם בגלל שאני לא ישנה מספיק..ויש לי לחץ של לימודים בבית הספר) ואין לי מצב רוח -חוץ מבבית הספר שבו אני לפעמים לא חושבת על זה. יש לי תיאבון ואני לא מרגישה קושי בספורט. אמא שלי חוששת שיש לי מחסור בb12 ולוחצת עלי לעשות בדיקה אבל אני לא רוצה ואני חושבת שכל התופעות הן בגלל הידיד שלי... (אמא שלי לא יודעת שזה מה שאני מרגישה). האם אני צודקת? אשמח מאוד אם תכולו לפרט לי מהם הנזקים של מחזור בb12 ואי אכילת בשר, והאם יש דרך לדעת אם יש לי מחסור בלי לעשות בדיקת דם. תודה רבה, א

08/12/2003 | 21:39 | מאת: שוקי

אין דרך לדעת על מחסור בויטמין b12 לא בדיקת דם!!!! התופעות הקשורות למחסור בויטמין זה הן בעיקר נוירולוגיות , כלומר קשורות למערכת העצבים. יש לעיתים תחושה שהידיים או הרגליים נרדמות ( כמו תחושת נמלים על הרגליים). זה לא כל כך מפחיד לעשות בדיקת דם. גם אני עושה ואני בודאי מבוגר יותר מהורייך!!! יש אפשרות לקבל B12 בזריקה וגם זה לא נורא.

15/12/2003 | 11:44 | מאת:

שלום א אם את צמחונית מתוך בחירה, הדבר מחייב אותך לשמירה על בריאותך למרות זאת. אחד הדברים שעלייך להקפיד הוא בדיקות רוטיניות למרכיבי התזונה שאינך מקבלת במזון. אין ברירה. את חייבת לבדוק את רמת הויטמין. האפשרות היחידה לבדיקה היא בבדיקת דם. לימור איזנבוד