נטילת אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

26/11/2003 | 13:04 | מאת: רונית

ביתי רחל בת 4.5 אובחנה עם סטרפטוקוקים בגרון, התחילה לקבל במשך יומיים סירופ רפאפן ולא יכלה לשאת את הטעם, החליפו לה (אחות המרפאה) למוקסיויט לעשרה ימים. 3 ימים לאחר שסיימה את התרופה, עלה לה החום מאוד ושוב אובחנה עם סטרפ בגרון. הרופא של השר"פ שהגיע לביתנו התעקש להתחיל קורס נוסף של מוקסיויט ואכן נתתי לה יומיים ואילו רופא המשפחה שבדק אותה התעקש להחליף לרפאפן ללא פשרות, לשמחתי הצלחתי לתת לה בכדורים והיא נוטלת בוקר וערב לעשרה ימים. שאלתי, היתכן שהמוקסיפן לא עוזר ? האם אין זה מסוכן לקחת כ"כ הרבה אנטיביוטיקה ? האם יש משהו שאני יכולה לתת לה כחיזוק ? הילדה מאוד נחלשה לי. מחכה לתשובתכם בתודה גדולה.

02/12/2003 | 22:46 | מאת:

שלום רונית אין ספק כי תרופת הבחירה לסטרפטוקוק בגרון היא רפאפן. חשוב להשלים לה את הקורס של 10 הימים. תוכלי לתת לה קצת ויטמינים לחיזוק, או לחילופין לתת תזונה עשירה בויטמינים ובחלבונים. לימור איזנבוד

03/12/2003 | 08:44 | מאת: רונית

לימור תודה. מתי את ממליצה שאערוך לה משטח גרון חוזר לאחר גמר הטיפול.