בעיות בשתן לילדה בת חודשיים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

20/11/2003 | 09:23 | מאת: טופי

ד"ר שלום, קיבלתי היום מייל מחברה לגבי בעיות בשתן ובחזרתו של השתן אחורנית והנה המכתב - "אמא שלי מבקשת שתכתבי באינטרנט שאלה לגבי יובל הקטנה. מסתבר שיש לה בעיה כלשהי שהשטן שלה חוזר למעלה, משהו כזה בגלל זה היתה לה את הדלקת בגיל שבוע, היא עברה איזה בדיקה קשה וזו התוצאה. עכשיו הטיפול הוא שהיא צריכה לקבל יום יום במשך שנתיים, כן שנתיים אנטיביוטיקה במינון מסוים כדי שלא תהייה לה דלקת בשתן , ובגיל שנתיים בערך השסתום הזה אמור להסתם , לא בדיוק הבנו אבל המטריד הוא כמו שאת מבינה זה האנטיביוטיקה במשך שנתיים, מה את יודעת על זה ומה ההשלכות, והאם זה הטיפול הנכון ומה אפשר לעשות לחזק אותה למרות שהיא תיקח את האנטיביוטיקה, אין ברירה, איפה אפשר לקרוא על זה?"

25/11/2003 | 22:56 | מאת:

שלום טופי. לקיחת אנטיביוטיקה כטיפול מונע זה דבר מקובל. אם לוקחים בחשבון שהאלטרנטיבה ללקיחת האנטיביוטיקה, זה הסיכון לחטוף דלקת בשתן ואז יהיה צורך בטיפול אנטיביוטי במינון הרבה יותר גבוה. בד"כ המינון של האנטיביוטיקה כטיפול מונע הוא נמוך יחסית, ותמיד עדיף על המחלה עצמה. לימור איזנבוד