תרופות פסיכאטריות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

05/03/2003 | 19:48 | מאת: תמי

רציתי לדעת מה באמת ההשפעות שלהן, מה תופעות הלוואי, ומה זה אומר כשהתרופה עדינה, עד כמה היא בכל זאת משפיעה, לדוגמא ssr1

05/03/2003 | 22:56 | מאת:

הי תמי ותודה שפנית לפורום השאלה שלך מאד רחבה וכוללת, כך שלא ניתן לענות תשובה שתכיל תכונותיהן של כל התרופות הפסיכיאטריות. לגבי השאלה בנוגע לSSRI. אלו תרופות מהדור החדש ואפיונן בכך שהן יותר ספציפיות, ופועלות רק על חומר כימי מסוים במוח (סרוטונין) ולא על כל המעבירים העיצביים(נוירוטרנסמיטורים). התרופות מסוג זה חוסמות את ספיגתו מחדש של הסרוטונין ועל ידי כך הוא נשאר זמן רב יותר באתר הפעולה. דרך פעולה זו הינה אנטי דכאונית משום שמשערים שדיכאון נגרם בגלל ירידה בכמות אותם נוירוטרנסמיטורים. בגלל הספציפיות של בנות משפחה זו, תופעות הלוואי המיוחסות אליהן הן פחותות מאלה המיוחסות לדור הותיק יותר. הספציפיות אינה פוגעת ביעילות התרופה. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם