ויטמין B6

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

21/03/2003 | 11:20 | מאת: חוה

שלום רציתי לשאול על ויטמין B6 למה הוא מועיל , ומתי רופא נותן אותו?

21/03/2003 | 22:45 | מאת:

שלום חוה ותודה על פנייתך ויטמין B6 ניתן לקניה גם ללא מרשם רופא. תזונה מאוזנת מספקת בד"כ את הכמות הדרושה ממנו. בנוסף מיוצר ויטמין זה על ידי חיידקים השוכנים במעי, אך בכמויות קטנות. הרופאים ממליצים על תוספת של ויטמין B6 ביחד עם ויטמינים אחרים מקבוצה B כאשר ספיגת ויטמינים מהמעי נפגמת. בנוסף ישנה המלצה לתוספת ויטמין זה במצבים של מחסור הנובע מאלכוהליזם או מטיפול בתרופות כמו פניצילאמין והידרלזין או תרופות נגד שחפת. לעיתים ניתן ויטמין זה להקלה בתסמיני בחילה אצל נשים הרות, ולהקלה בדיכאון הנגרם על ידי גלולות למניעת הריון. הוטימין ניתן גם להקלה בתסמינים טרום ויסתיים כמו דיכאון, עצבנות ורגישות בשדיים. ישנם מקרים מסוימים של אנמיה שמנסים לטפל בהם על ידי מינונים גדולים של ויטמין B6. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם