טיפול תרופתי ב-י.ל.ד - תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

12/10/2003 | 12:32 | מאת: ארוי

עקב י.ל.ד אני מטופל מזה 12 שנה ב-NORMITEN לאחרונה, עקב עליה בלחץ הדם הועלה המינון ל-150 מ"ג בתוספת 12.5 מ"ג DISOTHIAZIDE. בבדיקות דם נתגלו רמות טריגליצרידים וכולסטרול גבוהות ובנוסף, רמת חומצת שתן גבוהה. לאור זאת קבלתי גם LIPANOR ו- ALLORIL. מאחר ואיני צורך מזונות הגורמים לנ"ל לעלות, בכנות מופרזת יש לדעתי יסוד להניח שחלק מהסטיות נובעות מתופעות לוואי של התרופות (וקרוב לוודאי שנוספות תופעות לוואי לשרשרת). האם נכון ? ואם כן, מה ניתן לעשות בנדון ? אגב, האם אין סתירה/חוסר יעילות בין התרופות ?

16/10/2003 | 07:57 | מאת:

שלום ארוי אין אינטראקציה בין התרופות שאתה לוקח. אין גם שום אסמכתאות לעובדה שהעליה בטריגליצרידים נובעת מהתרופות שלקחת. הרבה פעמים ישנה עליה כזו והיא בלתי מוסברת. לימור איזנבוד