מטטרקסט? השפעה ומעקב

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

27/09/2003 | 20:26 | מאת: snowe

שלום רב אני מטופלת כבר שנתיים במטטרקסט 3 כדורים לשבוע בגלל אבחון פסוריאסיס ארתריטיס. לפני 4 חודשים העלו לי את המינון ל 6 כדורים בשבוע אחרי חודש שימוש בתרופה במינון החדש פתאום היו לי כאבי בטן שלשולים ובבדיקת דם היו לי ערכים גבוהים 90+ בתפקודי כבד. הרופא המטפל לא התייחס בבהלה לעניין ואמר לי לקבוע תור ורק לאחר שבועיים הגעתי לתור ועוד לרופא מחליפה. הרופאה המחליפה אמרה לי להוריד את המינון ל- 3 כדורים ולחזור על בדיקות הדם ולשמחתי חזרו להיות נמוכות. בינתיים בתקופה בה לא היה לי רופא פניתי באופן פרטי לפרופסור לתפקודי כבד (טלפונית) שהזהיר אותי להפסיק מיד את הכדורים ואמר שדחוף אקבע תור לראומטולוג שלי כי יכולה להיות לי פגיעה בכבד, כמו כן טען שהיו צריכים לעשות לי אולטרסאונד בטן ובדיקות נוספות בגלל שאני מטופלת זמן רב בתרופה זו. אודה לך אם תוכל לייעץ לי מה ואיך לטפל? לעקוב אחרי גופי המטופל במטטרקסט? האם אני צריכה לעשות אולטראסאונד או אחר? מהם נזקי התרופה? יש לי תור בקרוב לראומטולוג ואשמח מאוד לקבל עוד ייעוץ ממומחה. תודה ושנה טובה

02/10/2003 | 14:34 | מאת:

שלום snowe הנושאים לגביהם את שואלת אינם בתחום מקצועי. תצטרכי יעוץ רפואי. לימור איזנבוד