מעי רגיז וגאזים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

23/09/2003 | 13:47 | מאת: מוטי

שלום, האם יש תרופות חדשות לטיפול במעי הרגיז? האם טיפול ממושך בנרבקסל גורם נזק לגוף? תודה,

29/09/2003 | 20:41 | מאת:

שלום מוטי למרות שאין ריפוי לתסמונת המעי הרגיז, ניתן לעיתים קרובות לטפל בסימפטומים באופן מוצלח באמצעות שינויים בדיאטה עם או בלי טיפול תרופתי. אין תרופה אחת או קבוצת תרופות אחת שמטפלת בכל הסימפטומים הקשורים בתסמונת, לכן הטיפול התרופתי צריך להיות ספציפי לסימפטומים. צעד ראשון שננקט הוא שינוי בדואטה. תוספת סיבים שימושית במיוחד לחולים הסובלים מעצירות, כי הם פועלים כמשלשלים יוצרי נפח. ניתן להשתמש במרככי צואה כטיפול נלווה לסיבים. אם החולה סובל דוקא משלשול מטפלים בו בתרופה נוגדת שלשול כדוגמת אימודיום. לחולים הסובלים מנפיחויות ועצירות משתמשים בחומרים מעוררי תנועתיות. בחולים הסובלים מכאבי בטן משתמשים בחומרים נוגדי עוויתות. משתמשים גם בתרופות נוגדות דיכאון. בעבר היה שימוש בתרופות נוגדות חרדה, אך כיום לא מומלץ השימוש בהם כי גורמים לתלות. לאחרונה אושר לטיפול על ידי ה-FDA חומר בשם ALOSETRON. חומר זה יעיל במיוחד בחולים הסובלים משלשול כסימפטום עיקרי. קיימים טיפולים נוספים אשר לא אושרו עדיין ונמצאים בשלבי אישור. ישנו עוד טיפול נסיוני בתרופה אשר נועדה בעצם להורדת לחץ דם, NIFEDIPINE. היו חולים שטיפול על ידי שמן מנטה הועיל להם מאד, וכך גם לגבי טיפול על ידי רפואת צמחים סינית. לימור איזנבוד

30/09/2003 | 12:54 | מאת: י.שור

ספורט עוזר לי מאוד נגד המעי הרגיז. שנה טובה