חולי לב - עזרה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

18/09/2003 | 21:54 | מאת: מאיר

הנני חולה לב מזה 12 שנים. עברתי ניתוח לב ו-2 צינתורים. יש לי g-6-p-d. שאלתי היא האם מותר לי לקחת אספירין ואופטלגין?? ברצוני להדגיש כי אני צורך תרופה ללב שנקראת "נורמלול", simvacor - לכולסטרול, enalapril - ללחץ דם ואספרין (325mg). האם כל הנ"ל גורמים ל"קצר תרופתי"? גילי הוא 65. אודה על תשובתכם. מאיר

21/09/2003 | 18:51 | מאת: אל תיקח ללב

23/09/2003 | 15:17 | מאת:

שלום מאיר אספירין אסור ללקיחה על ידי חולים שלהם חסר באנזים G6PD רק כשנלקח במינונים גבוהים. כך שמותר לך לקחתו. אספירין יכול לפגוע באפקט של הENALAPRIL להורדת לחץ הדם. הדבר אינו מוחלט וישנם מחקרים שונים הטוענים כי יש אינטראקציה ביניהם וישנם כאלה הטוענים כי האינטראקציה אינה מובהקת. אם אתה לוקח את שניהם ולחץ הדם שלך מאוזן, תוכל להמשיך לקחתם. לימור איזנבוד

23/09/2003 | 17:29 | מאת: תודה לך לימור

על מלאכת הקודש שלך ,