טיפול אחרי עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  שיני בינה והפרעות תחושה בפה

25/07/2021 | 14:23 | מאת: ברוך

שלום אחרי עקירת שן הבינה רופא אמר לשתות באותו יום שני סטרואידים-dexamethasone ולשתות אנטיביוטיקה-אוגמנטין 875 מ"ג במשך לפחות 3 ימים. אחרי יומיים נטילת אנטיביוטיקה התחלתי להרגיש לא טוב-כבדות בבטן,חולשה, פיזור בראש. האם אחרי עקירת שן הבינה צריך ליטול כל התרופות האלה-סטרואידים ואנטיביוטיקה? האם נטילת התרופות האלה יכולה לגרום להשלכות בלתי הפיכות?

הסטרואידים נועדו להפחית את הנפיחות והאוגמנטין למניעת זיהום. לא בכל מקרה יש אינדקציה לתרופות אלו, אולם אני מניח שאם הרופא המטפל החליט להמליץ עליהן - מן הראוי שהוא גם יהיה זה שיחליט מתי לשנות/להפסיק אותן. החלמה מהירה!

מנהל פורום שיני בינה והפרעות תחושה בפה