עקירת שם בינה ותחושת הרדמה

דיון מתוך פורום  שיני בינה והפרעות תחושה בפה

10/01/2021 | 10:29 | מאת: גלי

עקרתי שן בינה לפני כמה ימים, נאמר לי שיכול להיווצר מצב שהעצב נפגע. לדעתי הוא נפגע כי מרגישה כיאלו ההרדמה לא ירדה והלשון רדומה בחלק של העקירה מה אפשר לעשות כדי "להעיר" את השפה והלשון? תוך כמה זמן התחושה תעבור? תודה

פגיעה בעצב התחושה של הלשון לאחר הוצאת שן בינה יכולה להיות חלקית או מלאה. אם חסר התחושה מלא ואין שיפור לאחר כשבועיים מומלץ לפנות לכירורג פה ולסתות המתמחה בניתוחים לתיקון העצב. במידה ויש חזרה חלקית לאחר מספר ימים - סביר להניתח שהתחושה תחזור לאחר תקופה שעלולה לקחת אף מספר חודשים. ישנם הנותנים B12 וסטרואידים לזרור ההחלמה, אבל הדעות חלוקות האם הן אכן הכרחיות.

מנהל פורום שיני בינה והפרעות תחושה בפה