רובד טרשתי

דיון מתוך פורום  עיכוב תהליכי הזדקנות

28/03/2021 | 22:04 | מאת: מירי

שלום, בהמשך לשאלתי למטה, אמי כעת עברה אירוע מוחי ובדיקת CT הדגים רובד טרשתי משמעותי בעורק המוביל דם למוח. לא מצאו קריש במוח אבל החשש הוא שהטרשת תגרום לאוטמים קטנים נוספים. בנוסף לסטטין, האם ישנם חומרים נוספים שעשויים לעזור למוסס את הרובד? תודה מראש.

שלום שוב. גם פה לצערי את מתארת תופעות הנפוצות מאוד בשכבת הגיל של אמא, אני איני ממליץ על סטטינים כפיתרון לסילוק הרובד, הם אינם יכולים לעשות זאת ולעיתים משפיעים לרעה את התיפקוד הקוגנטיבי בקשישים בגיל כשל אמך. כמובן שאם היא נוטלת מדללים הרי שאין להפסיק נטילתם. אם אינה מקבלת קומדין או דומה, אפשר להוסיף ויטמין E במינון של 400 יחב״ל ליום לאחר התיעצות עם רופא המשפחה. ד״ר בר

מנהל פורום עיכוב תהליכי הזדקנות