פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  עיכוב תהליכי הזדקנות

25/03/2021 | 20:03 | מאת: מירי

שלום, אמי בת ה-90 סבלה תמיד מדופק נמוך-כ 55 פעימות לדקה-ומחולשה והרגשה רעה כתוצאה מכך. היא סבלה מ PAF כשבזמן התקף הדופק היה סביב 100. במשך חודשיים פתאום הפרפור הפך לכרוני עם דופק שנע בין 90-100 וטיפול בקרדילוק לא עזר .כעת היא חזרה לסינוס עם כ-52 פעימות לדקה. היא חשה ברע, יש לה בחילות וביום השינוי סבלה מלחץ בחזה שהביא אותה למיון. רציתי בבקשה לשאול מה יכול לגרום לפרפור להפוך לכרוני ולהתהפך לאחר חודשיים, כשדווקא בחודשים של הדופק הגבוה היא הרגישה טוב. מה צריך לבדוק? תודה וחג שמח.

מירי שלום. דופק איטי- ברדיקרדיה, התופעה ממנה אמך סבלה זמן רב, אינה תקינה והייתה צריכה להיות מטופלת כבר אז. גם הפרפור שהופיע ונעלם, הוא תסמין נוסף לברדיקרדיה הקודמת לבעיות במערכת ההולכה בלב. ככל הנראה בגלל טרשת. אמליץ לבצע הולטר 24 ש ובהתבסס על התוצאות לשקול התקנת קוצב יחד עם קרדיולוג. בהצלחה ד״ר אודי בר

מנהל פורום עיכוב תהליכי הזדקנות