שאלה לגבי חיסון שפעת וקשישים

דיון מתוך פורום  עיכוב תהליכי הזדקנות

18/10/2020 | 19:24 | מאת: לאה

לפני כמה חודשים היו כאלה שטענו שחיסון נגד שפעת עלול להגביר את הסיכון לחלות בקורונה. ככל הידוע, האם תיאוריה זו הופרכה והאם מומלץ לאנשים בגיל השלישי לקבל חיסון נגד שפעת ? תודה מראש.

לאה שלום. חיסון לשפעת מומלץ לקשישים ואוכלוסיות נוספות הנמצאות בקבוצות סיכון. הוא אינו מגביר הסיכון ללקת בקורנה ויש סברות הטוענות כי דווקא יתכן ומגביר העמידות גם לוירוס הקורונה. לא בגלל הדמיון המבני בין הוירוסים, אלא בגלל עוררותה המוגברת של מערכת החיסון לפרקי זמן ממושכים לאחר ביצוע החיסון. בברכה ד״ר אודי בר

מנהל פורום עיכוב תהליכי הזדקנות