בלוטת התריס ותזונה

דיון מתוך פורום  עיכוב תהליכי הזדקנות

13/10/2020 | 13:12 | מאת: איריס

שלום, האם ניתן לטפל בתת פעילות של בלוטת התריס באמצעות תזונה ותוספי תזונה ללא צורך בתחליף הורמונלי? תודה מראש.

איריס שלום. לצערי עד ליום זה אין כל דרך טבעית,להשיב את תפקודה של בלוטת התריס לאחר שפעילותה נסתיימה. מה גם שלאחר תחילת נטילת הטיפול התרופתי המבובסס על נגזרות דומות להורמון התירואיד הטבעי, הבלוטה מאבדת לחלוטין את פעילותה ואפילו מתנוונת. אם הגעת לאיזון תרופתי ואינך סובלת מתופעות לוואי מהחלופה ההורמונלית, היייתי ממליץ לא לשנות הטיפול ולחפש דרכים לא מבוססות. בברכה ד״ר אודי בר

מנהל פורום עיכוב תהליכי הזדקנות