הקפאת ביציות - לפני ואחרי

דיון מתוך פורום  קידום ושימור פוריות (ART)

12/02/2017 | 13:31 | מאת: לירון

היי, אשמח לדעת - 1. כמה זמן לפני התהליך צריך להפסיק גלולות? מתי אפשר לחזור? 2. כמה זמן אחרי התהליך ניתן לחזור לפעילות גופנית ומינית? תודה

13/02/2017 | 09:22 | מאת: פרופ' שלמה משיח

שלום אם את מתכוונת לשאיבת ביציות לשם הקפאתן, הרי שאין צורך להפסיק את הגלולות עד ממש לפני הטיפול ההורמונלי שמטרתו לגייס יותר ביציות וזאת בתאום עם הרופא המטפל. באשר לחזרה לפעילות המינית, היא אסורה רק בחודש של הטיפול ומיד אחרי הטיפול אפשר לחדש את הגלולות ולחזור לפעילות המינית.

11/04/2017 | 17:34 | מאת: לירון

עברתי עכשיו תהליך שאיבה להקפאה ונאמר לי שפחות או יותר תוך שבוע אקבל מחזור ואז אוכל לחזור לגלולות שלי רגיל, מהיום הראשון של הדימום. רציתי רק ככה לוודא ולהיות שקטה -האם זה משנה אם לפני זה הייתי או לא הייתי על גלולות. כי בדיוק לפני השאיבה וללא קשר אליה עשיתי הפסקה סתם על דעת עצמי אך שמו אותי לקראת השאיבה שוב על גלולות כדי לתזמן את המחזור, הורו לי שוב מתי להפסיק ומתי להתחיל גונל... קיצר הרבה משחקים הורמונליים. משנה? או פשוט לקחת עם היום הראשון של הדימום כאילו אני מתחילה מההתחלה?... תודה

מנהל פורום קידום ושימור פוריות (ART)