שפה שסועה וסקירת מערכות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

20/09/2016 | 20:51 | מאת: ורד

שלום רב,בעלי נולד עם שפה שסועה ברמה קלה כלומר היה לו פתח קטן בשפה בצד אחד.יש לנו 3 ילדים בריאים ועכשיו אני בהריון רביעי.רציתי לשאול האם בסקירה מוקדמת אפשר לפספס שפה שבועה אם מדובר בדרגה קלה?ואם הסקירה תקינה האם אפשר לסמוך על זה? כי קראתי על הרבה נשים שסיפרו שרק בסקירת מערכות מורחבת גילו את השפה שסועה.

שלום ורד, בדרך כלל קשה לפספס שפה שסועה. אבל מכיוון ובדיקת האולטרסאונד אינה מדוייקת במאה אחוז, אני ממליצה לבצע את הבדיקה אצל מומחה לאולטרסאונד בתחום שפה שסועה אשר מכוון את הבדיקה באופן מיוחד לאזור הפנים. את יכולה לפנות לפרופ' טפר המומחה בתחום 09-9572299 בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

21/09/2016 | 16:25 | מאת: ורד

תודה רבה על המענה המהיר.לא חשבתי על זה שעדיף ללכת למומחה של שפה שסועה ועשיתי סקירה השבוע שיצאה תקינה אבל אני לא רגועה.הרופא אמר שהכל תקין אבל הוא לא הראה לנו כלום ולא הבנתי מה אני רואה.השאלה אם כדאי לעשות סקירה נוספת או לחכות לסקירה מכוונת שאותה לעשות אצל ד"ר טפר עוד כמה שבועות...

שלום ורד, מכיון ואת לא רגועה, נסי להתקשר לפרופ' טפר ולהתייעץ עמו. אני משערת שתענה לך המזכירה שלו, אז תבקשי ממנה לברר עמו סוגיה זו. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה