שינוי במבנה החיך כתוצאה מאדנואיד

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

24/07/2016 | 11:51 | מאת: אמא מודאגת

ד"ר נחמני שלום, לבתי בת ה 7 וחצי כמעט הוצא אדנואיד מהאף לפני כחצי שנה בעקבות שינוי במבנה הלסת. החיך הפך לגבוה יותר ממה שהיה (קעור). אמרו לנו שקיימים קלינאי תקשורת אשר יכולים לסייע בעניין. האם הדבר נכון? אנחנו מאזור ירושלים ומחפשים קלינאי תקשורת שמתמחים בתחום זה - אם קיימים באזור מגורינו. דבר נוסף - האם טיפול אצל אורטודנט יכול לסייע בעניין ולהחזיר את הלסת למקומה? אודה על תשובתך. יהלי

שלום יהלי, הנני מתנצלת על העיכוב בתשובתי. אם הדיבור של ילדתך תקין לאחר כריתת האדנואיד, או שהיא נושמת מהאף-כלומר הפה שלה אינו פעור, אזי אין צורך לפנות לקלינאית תקשורת אלא לאורתודונט. בכל מקרה, לעתים קרובות החיך גבוה דווקא בגלל האדנואיד הגורם לנשימת פה ופה פעור. בכל הקשור למבנה החיך בהחלט ניתן לרוב לשנות באמצעות טיפול אורתודונטי. בברכת יום טוב, ד"ר אריאלה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה