חולשה בחיך הרך אצל נער בחינוך מיוחד

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

09/02/2016 | 22:01 | מאת: תהילה

שלום וברכה! אני קלינאית תקשורת בבי"ס לחינוך מיוחד. נמצא בטיפולי בחודש האחרון נער שהדיבור שלו מאונפף ומאד לא מובן(backing). כשביקשתי שייגע בפה שלו - לא הצליח בתחילה למצוא אותו (נגלקט?). כשביקשתי לנשוף (לכבות נר) לא הצליח לנשוף מהפה כלל אלא מהאף בלבד.אני חושדת בחולשה בחיך הרך. האם במרכז אצלכם מאבחנים ומציעים דרכי טיפול? האם מתלה חיכי-לועי יוכל להועיל? תודה!

שלום רב, על פי התיאור שלך בהחלט יש מקום לביצוע הערכת מנגנון החיך כדי להגיע להחלטה טיפולית נכונה ומתאימה למטופל שלך. ברצון רב אעזור. כתבי לי לאימייל שלי [email protected] את פרטי המטופל ואבקש לזמנו למרפאתנו-מרפאת חיך שסוע בבית חולים מאיר בכפר סבא. בברכה, אריאלה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה