ניתוח צינוריות וחיך שסוע

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

03/12/2015 | 10:59 | מאת: ניל

שלום רב, אנו במעקב ברמבם, לאורך כל הביקורות אמרו לנו שהחיך והחדרת הצינוריות מבוצעים בניתוח אחד. היום היינו בוועדה לפני הניתוח ונאמר לנו שהוחלט ברמבם בצורה לכלל הילדים להפריד בין הניתוחים. על פניו לא הסבירו לנו מדוע ההפרדה, בעיקר התענינו האם קיימת בעיה רפואית באיחוד הניתוחים, אך לא קבלנו תשובה. משיחות שלא לציטוט נאמר לנו שמדובר בבעית תיאום בין המחלקות. אנו הבנו מבין השורות שכנראה היה איחורים של רופאים לחדר הניתוח וכדומה. אם היה נאמר לנו מבעוד מועד כי כך הדברים אזי היינו בוחרים לבצע את ניתוח הצינוריות בגיל מוקדם יותר על מנת לשפר את השמיעה של ילדנו שעומד על 50/30. עד כה שתפתי במידע על מנת שיעזור לשאר החברים בפורום לשקלל צעדיהם בצורה נאותה. כעת שאלתי - מה לעשות האם לבצע קודם את ניתוח חיך השסוע ולבצע בדיקת שמיעה לראות האם יש שיפור כך שלא יהא צורך בצינוריות או לחילופין לבצע את ניתוח הצינוריות לפני החיך השסוע, לחילופי חילופין האם לעבור לבית חולים אחר אשר מבצע את הניתוחים בצורה מאוחדת. תודה

03/12/2015 | 20:04 | מאת: אנונמי

שלום .. למה להרדים את התינוק פעמיים שאפשר פעם אחת ... אני מציעה לך לפנות לעוד מרפאות שמתמחות בחיך שסוע ויש להם צוות רב תחומי כמו מאיר ואיכלוב ..

שלום ניל, ניתן ורצוי לבצע את ניתוח הכפתורים בשילוב עם הניתוח לסגירת השסע. אם המדיניות ברמב"ם להפריד את הניתוחים הם חייבים!!! לתת לך הסבר. אז לשיקולך אם להסכים וללכת עם הפרוטוקול של רמב"ם או לעבור למרכז רפואי אחר. בברכת חג חנוכה שמח, אריאלה

10/12/2015 | 16:32 | מאת: ניל

1. בוועדה הרופאים טענו כי מדובר בבעיה פרוצדורלית ולא רצו להרחיב. 2. אחות בפלסטיקה שהניתוח נרשם כפרוצדורה שלהם קשקשה משהו על החלמה טובה יותר כאשר הניתוחים מתבצעים בנפרד, לטעמי זה קשקוש. 3. מזכירה בפלסטיקה טענה כי מאחר ומדובר בעצם בשלוש מחלקות המשתתפות בניתוח פלסטיקה פה ולסת ואף אוזן וגרון נוצר חוסר תיאום בין הרופאים כך שנוצר מצב של איחורי רופאים לחדר ניתוח, וכל זאת שלא לצטוט. בעצם נוצר מצב שלכאורה עם המידע שהניתוח מבוצע בנפרד היה בידנו מראש היינו בוחרים לבצע את הכפתורים כבר בשמונה חודשים וזאת כדי למנוע עיכוב בדיבור. אני מקווה שאנשים שילדם צעיר יותר יקראו ויקבלו מסקנות כאשר כל המידע לפניהם. אנחנו מנסים כעת לעבור למאיר, שלחנו פקס עם הפניה אך עדיין לא חזרו אלינו (היה ווידוא של קבלת הפקס). סופ"ש נעים לכולם

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה