חך שסוע

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

23/05/2015 | 08:13 | מאת: אורלי

בוקר טוב נולדה לי תינוקות עם חך שסוע חיצונית לא רואים שום דבר וחניכיים שלמות ? מה התפעות של המומם הזה ?

שלום אורלי, ראשית מזל טוב להולדת בתך. בשלב זה של הינקות יש להתמודד עם האכלתה של בתך. אני משערת שאת מאכילה אותה באמצעות בקבוק הברמן. היא חייבת לאכול בזמן ארוחה סביר של כ-30-40 דקות ולא יותר וכמובן לעלות במשקל כמצופה. בגיל שנה לערך היא אמורה לעבור ניתוח לסגירת השסע בחיך על מנת לאפשר לה דיבור ברור ולא אפי. לקראת הניתוח נבדקות האזניים ובמידה ויש נוזלים באוזניים אזי בעת הניתוח לסגירת החיך מצנררים את התופיות של האוזניים כדי שהאוזניים תהיינה מאווררות ושהשמיעה תהיה תקינה. זה באופן כללי. ברצון אפגש עמך לשם הרחבת האינפורמציה וכן למקד אותה בהתייחס לבתך. ניתן להיפגש עמי בבית חולים מאיר בכפר סבא. האימייל שלי הוא [email protected]. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה